Preminuo dugogodišnji član KUD Marko Orešković Vlade Guteša

Iz Kulturno-umetničkog društva “Marko Orešković” u Bačkom Gračacu sa velikom tugom i žaljenjem obaveštavaju da je preminuo njihov dugogodišnji član Vlade Guteša.

Pripadao je KUD “Marko Orešković” od najranijeg detinjstva gde je ostao član do poslednjeg dana. Prirodno talentovan za muziku, izuzetan pevač, nastupao je u kulturno-umetničkom društvu i muškoj pevačkoj grupi “Gračani” gde je plenio glasom kao vrstan izvođač izvornih narodnih pesama iz Like. Predano je bio posvećen očuvanju i prezentovanju tradicije i običaja rodnog kraja.

Sugrađani su mu neizmerno zahvalni za njegovu požrtvovanost, dobrotu, ljubav prema ljudima, prema svom selu i KUD “Marko Orešković”.

Rođen je 1946. godine u Bačkom Gračacu, u porodici Dane i Milice Guteše koji su imali jedanaestoro dece. Roditelji su mu dali ime Vlajko, ali su ga svi zvali Vlade. Osnovnu školu je završio u rodnom mestu, a Školu učenika u privredi u Novom Sadu. Kratko je radio u Brodogradilištu u Apatinu, nakon čega prelazi u odžački “Poljostroj” gde je ostao do penzionisanja.

Vlade Guteša biće sahranjen danas u 13 sati na groblju u Bačkom Gračacu.