Vesti Odžačka opština

Opštini Odžaci odobrena sredstva za uređenje kanalske mreže

Vesti Odžačka opština

Predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković

prisustvovala je uručenju ugovora koje je u Pokrajinskoj vladi organizovano povodom završetka tri konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. 

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas 68 ugovora predstavnicima 41 lokalne samouprave,

koje su ostvarile pravo na sredstva po osnovu konkursa za sufinansiranje uređenja atarskih puteva i otresišta 

kao i konkursa za realizaciju radova na uređenju kanalske mreže u

funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta i uklanjanje divljih deponija s poljoprivrednog zemljišta, odnosno privođenje nameni poljoprivrednog zemljišta.

Vrednost potpisanih ugovora je 932,5 miliona dinara, od čega je Pokrajinska vlada izdvojila 300 miliona dinara.Realizacijom današnjih ugovora planirano je uređenje 1.510 kilometara kanalske mreže,

78 kilometara atarskih puteva i 3.615 metara uređenja otresišta.

Ukupna površina državnog poljoprivrednog zemljišta koja će se privesti nameni nakon uklanjanja divljih deponija po ovim ugovorima je 641.306 kvadratnih metara.

Opštini Odžaci na konkursu su odobrena sredstva za uređenje kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta u katastarskim opštinama

Bački Gračac, Bački Brestovac, Srpski Miletić, Bogojevo, Deronje, Odžaci, Karavukovo, Lalić i Ratkovo.

Na osnovu potpisanog ugovora lokalna samouprava i Sekretarijat će za izvođenje radova na uređenju kanalske mreže obezbediti sredstva u ukupnom iznosu od oko 17,8 miliona dinara bez PDV-a.

Sekretarijat će obezbediti blizu 4,7 miliona, a opština oko 13,1 milion dinara.

Uručenju ugovora predstavnicima lokalnih samouprava prisustvovao je i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević.

Posted in Odžačka opština, Vesti and tagged , , .