ForumSM-1200x

Morate se prijaviti da bi pisali poruke i teme.

Namirnice koje pobeđuju stres

Pomorandža

Vitamin C pomoći će vam da preživite i najstresnije poslovne prezentacije ili razgovor za posao jer ima moć da snizi krvni pritisak i doprinosi bržem vraćanju nivoa hormona stresa, kortizola, u normalu. Bacite se na ceđenje đusa!

Spanać

Ovo povrće sadrži magnezijum koji je odličan sastojak, ako želite da sačuvate smirenost. On pomaže u snižavanju nivoa stresa, opuštajući telo i sprečavajući one glavobolje koje umeju da dođu sa teškim danima.

Beli luk

Moćan antibiotik, beli luk uravnotežuje krvni pritisak i popravlja raspoloženje. Jedan čen dnevno držaće stres podalje od vas.

Bademi

Pored toga što su prepuni vitamina E, koji je sjajan za podsticanje imunog sistema, bademi takođe sadrže i vitamin B koji može da pomogne vašem telu u prevazilaženju stresa i anksioznosti i da uspori otkucaje srca u trenucima kada ste suočeni sa tenzijom.

Šargarepa

Kada smo pod stresom, ponekad umemo da stežemo vilicu, pa je zato dobra ideja da pojedete sirovu šargarepu, a grickanje će vam pomoći da se oslobodite neprijatne mišićne tenzije.

Banane

Stres dovodi do ubrzanja našeg metabolizma, a to dovodi do trošenja zaliha kalijuma, koji je ključni izvor energije za organizam. Držite bananu, bogatu kalijumom, u svom stolu kao prvu pomoć u slučaju napada stresa.